Доступність посилання

ТОП новини

Завдав збитків на понад мільярд гривень: ДБР повідомило про підозру експосадовцю Міноборони


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у недбалому ставленні до служби одному з колишніх керівників Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України, йдеться у заяві пресслужби ДБР 5 вересня.

«Встановлено, що після початку російської агресії колишній високопосадовець Міністерства оборони України закупив на потреби війська паливно-мастильні матеріали, протиправно включивши в оплату податок на додану вартість. Таким чином сума збитків склала майже 1,2 мільярда гривень» – кажуть у дописі.

Колишньому посадовцю повідомлено про підозру у недбалому ставленні до військової служби. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. До суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, кажуть правоохоронці.

У відомстві не називають імені підозрюваного.

Раніше стало відомо, що внутрішній аудит Міністерства оборони України за чотири місяці зміг виявити допущених порушень на понад 10 мільярдів гривень, повідомив голова відомства Рустем Умєров.

Також в лютому Міністерство оборони України запровадило нову систему закупівель продуктів для ЗСУ відповідно до стандартів НАТО, щоби усунути корупційні ризики.

Форум

XS
SM
MD
LG