Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: за добу на фронті було 114 боєзіткнень, найбільше – на Лиманському напрямку


Також напружена ситуація на Покровському та Курахівському напрямках.
Також напружена ситуація на Покровському та Курахівському напрямках.

За добу на фронті було 114 бойових зіткнень, найбільше боїв – 30 – було на Лиманському напрямку, також напружена ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

На Лиманському напрямку російські війська атакували в районах Дружелюбівки, Греківки, Площанки, Невського, Макіївки, Новосадового, Торського та в Серебрянському лісі. Досі точиться чотири боєзіткнення.

«Ворог 18 разів намагався вклинитися в нашу оборону на Покровському напрямку. Від початку доби окупанти в районах населених пунктів Селидове, Крутий Яр, Промінь, Лисівка, Миролюбівка та Калинове 17 разів отримали жорстку відсіч від наших захисників. Одна атака триває», – йдеться у зведенні.

За даними штабу, на Курахівському напрямку противник 15 разів атакував українські позиції, найактивніше у районі Новоселидівки, Кремінної Балки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Антонівки.

На Сіверському напрямку сили РФ чотири рази упродовж дня безуспішно намагалися прорвати українську оборону поблизу Верхньокам’янського, а на Времівському намагаються просунутись в напрямку Богоявленки, на Краматорському напрямку було сім зіткнень, біля Часового Яру ще триває бій.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 9 жовтня дійшов висновку, що російське командування, ймовірно, вимагало прискорити темпи механізованих наступів в Україні, щоб досягти успіхів до того, як осінні дощі ускладнять рух техніки.

Головна мета – закріпитися у прифронтових населених пунктах, які можна використовувати як плацдарм для подальших операцій, наприклад, для захоплення Курахового чи Покровська, вважають аналітики.

Форум

XS
SM
MD
LG