Доступність посилання

ТОП новини

У Торецьку не залишилося жодного вцілілого будинку, війська РФ «випалюють місто» – ОТУ «Луганськ»


Торецьк, вересень 2024 року
Торецьк, вересень 2024 року

Ситуація в Торецьку на Донеччині залишається складною, російські війська «просто випалюють місто», в ньому не залишилося жодного вцілілого будинку, повідомила в ефірі телемарафону речниця оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Анастасія Бобовнікова.

«Ситуація в Торецьку складна, м’яко кажучи. На жаль, противнику вдалося захопити сусідні вулиці від вулиці Центральної, де вони просувалися до того. Це окупантам вдалося зробити, випаливши і зруйнувавши буквально всі будинки й укриття на цих вулицях», – сказала вона.

За словами речниці, проти українських військових на цьому напрямку стоять насамперед кадрові російські військові армії, укомплектовані «контрактниками».

«Наші захисники стримують наступ, але ворог напирає більшими силами. Вони також поповнюють живу силу на своїх передових позиціях і постійно штурмують наших оборонців. На жаль, ця тактика показує себе ефективно», – зазначила Бобовнікова.

Вона також повідомила, що в місті досі залишаються цивільні, і що евакуація – дуже ускладнена.

8 жовтня в ефірі Радіо Свобода начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик повідомив, що в місті, куди зайшли російські військові, залишається більше ніж тисяча цивільних, які не мають бажання виїжджати.

Перед цим речниця оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Анастасія Бобовнікова повідомила, що ситуація в Торецьку на Донеччині постійно змінюється, сили РФ зайшли на східну околицю.

А речник Обʼєднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють» Артем Джепко в ефірі Радіо Свобода 8 жовтня заявив, що російські сили зайшли у Торецьк вулицею Центральна і дійшли до шахти «Центральна», проте ситуація в місті залишається динамічною.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 9 жовтня дійшов висновку, що російське командування, ймовірно, вимагало прискорити темпи механізованих наступів в Україні, щоб досягти успіхів до того, як осінні дощі ускладнять рух техніки.

Головна мета – закріпитися у прифронтових населених пунктах, які можна використовувати як плацдарм для подальших операцій, наприклад, для захоплення Курахового чи Покровська, вважають аналітики.

Форум

XS
SM
MD
LG