Доступність посилання

ТОП новини

«Його Скабєєва за 20 секунд розмаже» – Лукашенко про обіцянки Трампа швидко закінчити війну


Лукашенко наголосив, що йому не подобається теза Трампа щодо швидкого завершення війни
Лукашенко наголосив, що йому не подобається теза Трампа щодо швидкого завершення війни

Олександр Лукашенко сумнівається, що кандидат в президенти США Дональд Трамп може швидко закінчити війну в Україні. Про це він сказав 23 жовтня інтервʼю російській телеведучій Ользі Скабєєвій на полях саміту БРІКС в Росії.

Лукашенко наголосив, що йому не подобається теза Трампа щодо швидкого завершення війни.

Також Лукашенко розповів, що обговорював цю тезу з президентом Росії Володимиром Путіним: «Що, прийде, топне ногою і скаже: «Ти давай закінчуй! І ти побіжиш, закінчиш?», – запитав він, але не розповів, якою була відповідь Путіна.

«Він що, прийде в Росію і скаже? Так його Скабєєва за 20 секунд розмаже так, що він не підніметься», – заявив Лукашенко.

У своїй президентській кампанії Дональд Трамп неодноразово повторював тезу, що війна між Україною та Росією закінчилася б, якби його обрали президентом.

«Якщо за мене проголосують, я поговорю з одним президентом, поговорю з другим і війна закінчиться», – заявляв він під час дебатів.

Читайте також: Трамп каже, що «виведе» США із війни в Україні у разі перемоги на виборах

Олександр Лукашенко підтримав російське повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року і дозволив використовувати територію, військову інфраструктуру і повітряний простір Білорусі для вторгнення російської армії й обстрілів українських міст, у результаті чого загинули і постраждали десятки тисяч мирних українців.

Проти Білорусі запровадили міжнародні санкції за підтримку Лукашенком російського вторгнення в Україну.

Від моменту початку широкомасштабної війни Росії проти України на території Білорусі майже безперервно проводяться військові навчання і військові збори, а Україна зміцнює свої кордони з Білоруссю.

Форум

XS
SM
MD
LG