Доступність посилання

ТОП новини

Вибухи у Луганську: Лисогор каже про удари в районі авіаційного училища і ремонтного авіазаводу


За словами Артема Лисогора, вибухи прогриміли в районі колишнього Луганського вищого військового авіаційного училища штурманів
За словами Артема Лисогора, вибухи прогриміли в районі колишнього Луганського вищого військового авіаційного училища штурманів

У окупованому Луганську ввечері 27 травня пролунали вибухи – про це стало відомо з місцевих телеграм-каналів.

Згодом голова обласної військової адміністрації Артем Лисогор розповів, що вибухи прогриміли в районі колишнього Луганського вищого військового авіаційного училища штурманів та авіаційного ремонтного заводу, що поряд.

«Трохи більше року тому окупанти провели там перше з 2014 року стендове випробування двигуна, але у жовтні 2023-го там розквітла «бавовна», яка зіпсувала росіянам плани. Тепер ще раз. Що саме пошкоджено або зруйновано – окупанти, як і зазвичай, не покажуть. Це означатиме, що втрати авіаційної техніки можуть бути суттєвими», – припускає очільник ОВА.

Вибухи у Луганську підтвердив очільник підконтрольного Москві угруповання «ЛНР» Леонід Пасічник. Він заявив, що удари завдали «українські націоналісти».

Українські Збройні сили ситуацію у Луганську не коментували.

Редакція Радіо Свобода наразі не може перевірити цю інформацію з незалежних джерел через окупацію Луганська російськими військами.

На територіях, захоплених силами РФ до 2022 року, як і на новоокупованих, часто відбуваються вибухи. Найчастіше вдається геолокувати ураження військових складів чи нафтобаз армії РФ. Українська влада неодноразово заявляла, що завдає лише точних ударів, намагаючись мінімізувати наслідки для цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG