Доступність посилання

ТОП новини

Під Москвою пролунали вибухи: місцева влада каже про збиття безпілотника


Місце падіння збитого безпілотника в Красногорську, неподалік Москви, Росія, 22 серпня 2023 року. Фото ілюстративне
Місце падіння збитого безпілотника в Красногорську, неподалік Москви, Росія, 22 серпня 2023 року. Фото ілюстративне

У російському місті Балашиха неподалік Москви ввечері 27 травня пролунали вибухи. Місцеві телеграм-канали повідомили про атаку БПЛА.

Згодом очільник Московської області Росії Андрій Воробйов написав у своєму телеграмі про роботу протиповітряної оборони.

«Сьогодні близько 21 години у мікрорайоні Кучіно у Балашихі система ППО збила БПЛА – уламки впали на приватний будинок. Люди, які перебували в будинку, встигли евакуюватися, ніхто не постраждав», – йдеться у дописі.

Міністерство оборони РФ охарактеризувало збитий над Московською областю об’єкт як «малорозмірну повітряну кулю».

Російська служба Радіо Свобода знайшла позицію систем ППО, яка збила дрон над Балашихою. Вона розташована на сміттєвому полігоні Кучіно і, як зрозуміло із супутникових знімків, була збудована у грудні 2022 року. Вказано, що це не перший приклад такого розміщення систем ППО – такий самий майданчик можна знайти на вершині утвореного сміттям пагорба на полігоні твердих побутових відходів у Довгопрудному.

У повідомленнях Міноборони РФ та місцевої влади не зазначено, кому міг належати літаючий об’єкт.

Впродовж останніх місяців почастішали атаки безпілотників на нафтопереробні заводи в Росії. Київ підтвердив причетність до частини з них. Ці удари, ймовірно, є частиною спроби зменшити постачання палива російським військовим, а також могли б скоротити доходи від експорту, які Москва використовує для фінансування війни.

Форум

XS
SM
MD
LG