Доступність посилання

ТОП новини

«Вони зайшли вулицею Центральною» – речник ОШБ «Лють» про ситуацію у Торецьку


Військовий обʼєднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють» на позиціях поблизу Торецька, вересень 2024 року
Військовий обʼєднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють» на позиціях поблизу Торецька, вересень 2024 року

Російські сили зайшли у Торецьк вулицею Центральна та дійшли до шахти «Центральна», проте ситуація в місті залишається динамічною. Про це в ефірі Радіо Свобода («Свобода.Live») розповів речник Обʼєднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють» Артем Джепко.

«Російські військові в місті, тут безглуздо казати інше, це дійсно так. Вони зайшли вулицею Центральною і дійшли до шахти «Центральна». Вони зараз у самому місті, але ситуація досить динамічна. Бувало навіть таке, що у багатоквартирному будинку на першому поверсі ми працюємо, на другому – росіяни, і ми намагаємось їх вибити. Тому важко говорити… не тому, що я не хочу сказати, а тому, що ситуація дійсно досить динамічна. Зараз це можуть бути якісь два-три багатоквартирні будинки, які вони можуть зайняти, а через годину їх вже там немає, тому що ми їх вибили», – каже Джепко.

Читайте також: Армія РФ просунулась біля Курахівки і Гірника: утворився напівкотел

За словами речника бригади, якщо російські сили окупують Торецьк, під ударом опиниться Слов’янсько-Краматорська агломерація:

«Костянтинівка буде прострілюватися, Дружківка, Краматорськ, Слов’янськ. Тобто сили РФ будуть гатити, власне, і по цих містах, тому ми це прекрасно розуміємо і докладаємо зусиль для того, щоб цього не було».

Напередодні речниця оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Анастасія Бобовнікова повідомила, що ситуація в Торецьку на Донеччині постійно змінюється, сили РФ зайшли на східну околицю.

Форум

XS
SM
MD
LG