Доступність посилання

ТОП новини

Латвія посилила ППО в прикордонному з РФ районі


Латвійські прикордонники, фото ілюстративне
Латвійські прикордонники, фото ілюстративне

Влада Латвії розмістила мобільні бойові групи військово-повітряних сил, оснащені ракетами протиповітряної оборони, в регіоні Латгалія, що межує з Росією. Про це повідомив міністр оборони країни Андріс Спрудс, інформує видання Delfi.

Рішення ухвалене після того, як 7 вересня в Резекненському краї впав безпілотник. Після цього повідомлялося, що Латвія посилить протиповітряну оборону на східному кордоні.

За словами Спрудса, крім мобільних бойових груп на східному кордоні встановили спеціальні радари, призначені для виявлення безпілотників.

8 вересня міністерство оборони Латвії повідомляло, що в Резекненському краї Латвії, розташованому на сході країни неподалік кордону, впав російський безпілотник. Командувач Національними збройними силами Латвії Леонід Калніньш стверджував, що це був дрон типу «Шахед» із вибухівкою. Керівництво збройних сил заявило, що появу дрона не слід розглядати як відкриту військову ескалацію проти країни, метою дрону була не Латвія. За повідомленнями, дрон влетів у повітряний простір країни з боку Білорусі.

Форум

XS
SM
MD
LG