Доступність посилання

ТОП новини

В «Укргідроенерго» кажуть про відсутність загрози прориву греблі Київської ГЕС


Російські війська, серед іншого, 26 серпня вдарили по Київській гідроелектростанції
Російські війська, серед іншого, 26 серпня вдарили по Київській гідроелектростанції

Загрози прориву греблі Київської гідроелектростанції у Вишгороді та підтоплення територій немає, наголосив генеральний директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота в ефірі телемарафону.

«Станом на 28 серпня триває розбір завалів на Київській ГЕС. Оцінити всі технічні наслідки і термін, який необхідний для усунення пошкоджень поки неможливо», – йдеться у дописі

Під час атаки на станцію жоден співробітник не постраждав, адже всі співробітники ГЕС чітко дотримуються безпекових заходів і на момент атаки перебували в укриттях.

Сирота зазначив, що на сьогодні немає жодної станції «Укргідроенерго», яка б не зазнала пошкоджень.

«По станціям Укргідроенерго з початку повномасштабного вторгнення було завдано близько 130 ударів. Нині втрачено Каховську ГЕС, Дніпровська ГЕС не працює. Інші ГЕС та ГАЕС компанії наразі перебувають в процесі відновлення», – розповіли в компанії.

Російські війська, серед іншого, 26 серпня вдарили по Київській гідроелектростанції у Вишгороді. Відео з наслідками опублікували в соцмережах. Згодом інформацію про удар підтвердив керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

Згідно з даними за вересень 2021 року, потужність Київської ГЕС становить 440 МВт. Завдяки цьому також покривали пікові навантаження в енергосистемі України.

Станція – це будівля ГЕС, земляні греблі й дамби, бетонна водозливна гребля, суміщена з будівлею станції, 20 водоскидів й судноплавний шлюз. Довжина захисних споруд становить 70 км, а найбільша висота греблі – 22 м.

Форум

XS
SM
MD
LG