Доступність посилання

ТОП новини

Росія запустила по Україні щонайменше 127 ракет і 109 дронів – Зеленський


Дим піднімається над будівлями після атаки російських безпілотників на Київ, Україна, 26 серпня 2024 року
Дим піднімається над будівлями після атаки російських безпілотників на Київ, Україна, 26 серпня 2024 року

Президент Володимир Зеленський повідомив про засідання Ставки верховного головнокомандувача щодо відновлення енергетики після одного з найбільших російських обстрілів 26 серпня, повідомив лідер країни у телеграмі.

За словами очільника країни, війська РФ запустили по Україні сьогодні щонайменше 127 ракет і 109 дронів.

«Детально, по кожному регіону, проаналізували ефективність систем ППО та РЕБ, мобільних вогневих груп, а також інженерного захисту. Ухвалили відповідні рішення. На самих об’єктах триває ліквідація наслідків, ремонт, розмінування. Подекуди держава-терорист атакувала цивільні об’єкти касетними боєприпасами. Мають попрацювати сапери, перш ніж енергетики візьмуться за ремонт», ­– написав Зеленський.

Вранці 26 серпня російські військові здійснили масштабну атаку на Україну за допомогою ударних дронів і крилатих ракет. Росія підняла в небо 11 стретегічних бомбардувальників. Унаслідок російської масованої атаки на енергетичну інфраструктуру постраждали 15 областей України, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG