Доступність посилання

ТОП новини

КМВА: Росія випустила по Києву кілька балістичних ракет, у тому числі «Кинджал», в ході атаки


Дим над околицями Києва в ході повітряної атаки Росії, 26 серпня 2024 року
Дим над околицями Києва в ході повітряної атаки Росії, 26 серпня 2024 року

Росія застосувала ракети різних типів для ударів по Києву в ході повітряної атаки вранці 26 серпня, заявляє голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Зокрема, йдеться про крилаті, балістичні, аеробалістичні ракети та ударні дрони, які були націлені на об’єкти інфраструктури.

«На Київ крилаті ракети заходили після складних маневрів, дуже щільними групами з різних напрямків. Під час атаки цих крилатих ракет, ворог випустив в напрямку столиці поспіль кілька балістичних рекет, в тому числі і аеробалістичний «Кинджал». Силами та засобами протиповітряної оборони було уражено приблизно півтора десятка ракет», – повідомив він.

Попко додав, що точну кількість запущених та збитих цілей повідомлять Повітряні сили.

Читайте також: Російська атака: на Житомирщині, попередньо, загинула жінка, є аварійні відключення

Також КМВА нагадує, що продовжується атака дронів-камікадзе на столицю. Повітряна тривога в Києві триває понад шість годин.

Місцева адміністрація додає, що ракетна атака спричинила проблеми з електропостачанням в багатьох районах столиці, відтак Попко розпорядився розгорнути всі «пункти незламності» в Києві.

За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок атаки постраждали загалом 15 областей України. «Укренерго» запровадило екстрені відключення електроенергії.

Унаслідок масованої атаки сил РФ крилатими ракетами і «Шахедами», на Київщині є пошкодження інфраструктурних об’єктів, повідомив голова обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Вранці 26 серпня російські військові здійснили масштабну атаку на Україну за допомогою ударних дронів і крилатих ракет. У зв’язку з цим по всій країні оголошено повітряну тривогу. На тлі цього масованого обстрілу Польща підняла в повітря свою авіацію та авіацію союзників.

Форум

XS
SM
MD
LG