Доступність посилання

ТОП новини

У Києві сьогодні була «найскладніша» ситуація з електропостачанням за кілька останніх днів – Yasno


У вівторок, 4 червня, у Києві була «найскладніша» ситуація з електропостачанням за кілька останніх днів
У вівторок, 4 червня, у Києві була «найскладніша» ситуація з електропостачанням за кілька останніх днів

У вівторок, 4 червня, у Києві була «найскладніша» ситуація з електропостачанням за кілька останніх днів, зазначив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко.

«Завтра (5 червня – ред.) знову з обмеженнями цілий день», – каже Коваленко.

За його словами, якщо ліміти будуть перевищувати, то будуть екстрені відключення.

«Я розумію, що на вулиці жарко. Але історія така, що вже навіть постачання в об’єкти критичної інфраструктури під час екстрених може перериватися. Про це говорить «Укренерго». Подумайте про це наступного разу, коли будете включати кондиціонер», – наголосив Коваленко.

Українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. За даними «Укренерго», вимушені відключення електроенергії — наслідок шести комбінованих цілеспрямованих атак РФ на українську енергосистему. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» та гідроелектростанції «Укргідроенерго».

Форум

XS
SM
MD
LG