Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: у семи областях і Києві застосували графіки аварійних відключень


Раніше стало відомо, що у Києві запровадили екстрені відключення світла. Фото ілюстративне
Раніше стало відомо, що у Києві запровадили екстрені відключення світла. Фото ілюстративне

Компанія «Укренерго» застосувала спеціальні графіки аварійних відключень для побутових та промислових споживачів Донецькій, Житомирській, Миколаївській, Київській, Кіровоградській, Харківській, Хмельницькій областях та місті Києві.

«Коли споживання значно перевищило ліміти, «Укренерго» вимушено застосувало з 14:25 аварійні відключення, а з 14:50 - спеціальні графіки аварійних відключень для побутових та промислових споживачів в цих регіонах. Можливі перерви в енергопостачанні об’єктів критичної інфраструктури», – йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що ці види обмежень будуть діяти до того часу, поки рівень споживання в областях не повернеться в межі лімітів – тоді обленерго зможуть повернутися до планових графіків обмежень.

Раніше стало відомо, що у Києві запровадили екстрені відключення світла, оскільки місто «вийшло за ліміти».

«Укренерго» нагадує, що вимушені відключення електроенергії — наслідок шести комбінованих цілеспрямованих атак РФ на українську енергосистему. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

Українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. Це спричинило запровадження графіків відключень електрики навіть за теплої погоди, коли споживання є приблизно у півтора раза меншим, ніж узимку.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» та гідроелектростанції «Укргідроенерго».

Форум

XS
SM
MD
LG