Доступність посилання

ТОП новини

У Києві повітряна тривога сьогодні оголошувалася двічі, але жоден БПЛА не досяг цілі – КМВА


Сили протиповітряної оборони збили приблизно 15 безпілотників, які атакували Київ.
Сили протиповітряної оборони збили приблизно 15 безпілотників, які атакували Київ.

У Києві повітряна тривога сьогодні оголошувалася двічі, але жоден російський дрон не досяг цілі, заявив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його даними, сили протиповітряної оборони збили приблизно 15 безпілотників, які атакували Київ.

«Через атаку ударних БпЛА сьогодні в Києві повітряна тривога оголошувалася двічі. Сумарно вона тривала майже 6 годин. Силами та засобами протиповітряної оборони було збито приблизно півтора десятка російських дронів. Жоден із ударних безпілотників ворога не досяг своєї цілі», – написав він у телеграмі.

За даними КМВА, уламки БПЛА впали трьох районах міста – Голосіївському, Дніпровському та Деснянському. В останньому уламки впали на територію приватного домогосподарства – виникла пожежа у нежитловій будові, яку оперативно ліквідували. Даних про потерпілих немає.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG