Доступність посилання

ТОП новини

КМВА: від початку вторгнення РФ у Києві пролунало понад 1200 тривог


Українська протиповітряна оборона перехопила безпілотник Shahed, Київ, травень 2023 року
Українська протиповітряна оборона перехопила безпілотник Shahed, Київ, травень 2023 року

У Києві від початку повномасштабного вторгнення Росії пролунало понад 1200 тривог, повідомив очільник міської військової адміністрації Сергій Попко і закликав «не «звикати» до тривог», а реагувати на них і йти в укриття.

«Останнім часом почастішали повітряні тривоги. Напередодні їх було чотири за день. А з початку повномасштабного вторгнення, за понад 900 днів в Києві прозвучало понад 1200! Не «звикайте» до тривог, коли ворожі дрони і ракети не збивають прямо над містом, і які багатьох розслабляють. Завжди ставтеся до сирен як до серйозного попередження про небезпеку для життя», – заявив Попко.

Він додав, що в ніч на 16 серпня російські війська знову «намагалися завдати» повітряного удару по Києву, запустивши «Шахеди», у відповідь на що спрацювали сили ППО.

«За інформацією Повітряних сил, з району Курської області, за попередніми даними, були запущені ударні БпЛА. До столиці літальні апарати противника дісталися приблизно за дві години. Повітряна тривога в місті тривала 44 хвилини. В Києві працювали сили та засоби протиповітряної оборони», – йдеться в повідомленні.

За словами очільника КМВА, на цю хвилину в Києві – без руйнувань і постраждалих.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG