Доступність посилання

ТОП новини

Один постраждалий, пожежа на промисловому об’єкті – Київська ОВА про наслідки нічного удару РФ


Пожежники ліквідовують пожежу, що виникла внаслідок падіння уламків ракети під час російської атаки. Київська область, 12 червня 2024 року
Пожежники ліквідовують пожежу, що виникла внаслідок падіння уламків ракети під час російської атаки. Київська область, 12 червня 2024 року

На Київщині в ніч на 12 червня через російський удар поранена одна людина, повідомив начальник обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

За його словами, російські війська атакували регіон ракетами і БпЛА, тривога тривала майже дві години, працювали сили протиповітряної оборони.

Наслідки російської атаки на Київську область. Київська область, 12 червня 2024 року
Наслідки російської атаки на Київську область. Київська область, 12 червня 2024 року

«Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури не зафіксовано. Внаслідок падіння уламків одна людина отримала поранення – різану рану ноги. Медичну допомогу надано на місці. Від госпіталізації постраждалий відмовився. Водночас, станом на 7:00 через падіння уламків зафіксовано пошкодження низки обʼєктів в двох районах області», – йдеться в повідомленні.

За словами Кравченка, в одному з районів сталася пожежа на промисловому обʼєкті, до ліквідації якої залучені пожежно-рятувальні підрозділи Київської області, Києва, «Укрзалізниці».

«Через падіння уламків також пошкоджено приватний будинок, АЗС, гараж. В іншому районі – загорілося складське приміщення. Всі служби працюють на місцях, ліквідовуючи та фіксуючи наслідки атаки. Робота триває», – заявили в ОВА.

Раніше сьогодні в Київській міській військовій адміністрації повідомили, що вночі російські війська завдали комбінованого удару ракетами і дронами по Києву. Як повідомили в міській військовій адміністрації, всі повітряні цілі збили сили ППО, за попередніми даними, постраждалих і руйнувань немає.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Зокрема, українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. За даними «Укренерго», вимушені відключення електроенергії — наслідок шести комбінованих цілеспрямованих атак РФ на українську енергосистему. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» і гідроелектростанції «Укргідроенерго».

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG