Доступність посилання

ТОП новини

У Києві напали на митрополита Кримського і Сімферопольського Климента


Митрополит Сімферопольський та Кримський Православної церкви України Климент прибув до Києва на запрошення Кримської платформи, повідомив журналіст Анатолій Цаплієнко
Митрополит Сімферопольський та Кримський Православної церкви України Климент прибув до Києва на запрошення Кримської платформи, повідомив журналіст Анатолій Цаплієнко

У Києві в ніч на 11 вересня невідомі побили митрополита Кримського та Сімферопольського ПЦУ та військовослужбовця Збройних сил України Климента – про це повідомив український журналіст Андрій Цаплієнко. Уповноважений Кримської єпархії ПЦУ Андрій Щекун також підтвердив Суспільному Крим, що йдеться саме про Климента.

За повідомленням Цаплієнка, Климент прибув до Києва на запрошення Кримської платформи.

«Близько 23:00 він йшов у напрямку Михайлівського монастиря, де має келію. Троє людей біля монастиря зупинили його і почали бити. Він стверджує, що для того, щоб священник зупинився, хтось з трьох сказав: «Владико, благословіть!», – написав журналіст, оприлюднивши фото священнослужителя.

Читайте також: Побиття ветерана у Смілі: поліція повідомила про затримання підозрюваного

За його словами, Климент вважає, що напад був спланований, зокрема, з огляду на те, що напад стався там, де немає камер спостереження.

Поліція Києва відреагувала на подію, повідомивши, що встановлює обставини нападу. Правоохоронці пишуть, що отримали повідомлення про напад на представника церкви біля Михайлівського собору під час моніторингу соцмереж.

«Вказана подія зареєстрована, триває перевірка. На місце виїхала слідчо-оперативна група, яка спілкується із потерпілим, та зʼясовує усі обставини. Додаткову інформацію буде оприлюднено згодом», – заявили у відомстві.

9 вересня, президент України Володимир Зеленський анонсував саміт Кримської платформи. Захід відбудеться у середу, 11 вересня, у Києві.

Форум

XS
SM
MD
LG