Доступність посилання

ТОП новини

У Курській області РФ створили українську військову комендатуру – Сирський


Військову комендатуру очолив Едуард Москальов
Військову комендатуру очолив Едуард Москальов

У Курській області РФ створили українську військову комендатуру, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

«Для підтримання правопорядку та забезпечення першочергових потреб населення на підконтрольних територіях створено військову комендатуру, призначено її керівника – призначений генерал-майор (Едуард) Москальов», – сказав він по відеозв’язку під час доповіді президенту України Володимиру Зеленському на засіданні Ставки верховного головнокомандувача.

За його словами, українські військові взяли під контроль 82 населені пункти у Курські області РФ.

14 серпня на нараді у президента України Володимира Зеленського обговорювалося питання військових комендатур на Курщині. Як згодом пояснив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, їх створення «знадобиться для надання гуманітарної допомоги місцевим жителям».

Українська армія, за даними російської сторони, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. Відтоді у регіоні тривають бої. Влада Курської, Брянської і Бєлгородської областей Росії запровадила режим контртерористичної операції на території регіонів.

Спочатку українська сторона зберігала тишу щодо подій у Курській області РФ. 12 серпня Київ вперше підтвердив проведення ЗСУ наступальної операції в Курській області Росії.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG