Доступність посилання

ТОП новини

КНДР відправила до Південної Кореї понад 150 повітряних куль зі сміттям


З Південної Кореї запускають повітряну кулю з антивоєнним плакатом (архівне фото, 2016 рік). На такі акції КНДР відповідає кулями зі сміттям
З Південної Кореї запускають повітряну кулю з антивоєнним плакатом (архівне фото, 2016 рік). На такі акції КНДР відповідає кулями зі сміттям

КНДР відправила до Південної Кореї понад 150 повітряних куль із різним сміттям, зокрема пластиковими пляшками, батареями, взуттям та навіть гноєм. Про це 29 травня повідомило південнокорейське агентство «Рьонхап», посилаючись на Обʼєднаний комітет начальників штабів Збройних сил Республіки Корея.

За даними військових, повітряні кулі перетнули кордон двох країн увечері 28 травня і впали в різних місцях по всій країні, аж до східної провінції Кенсан-Пукто. Військові зібрали розкидане сміття для детального аналізу, зазначає агентство.

«Ці дії Північної Кореї явно порушують міжнародне право та серйозно загрожують безпеці людей. Ми суворо попереджаємо Північну Корею, щоб вона негайно припинила свої нелюдські та вульгарні дії», – заявили в Обʼєднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї.

Комітет закликав жителів Південної Кореї не торкатися предметів, що впали, і повідомляти про них до правоохоронних органів. Південнокорейські військові зазначили, що у 2016 році через такі кулі, запущені КНДР, були пошкоджені автомобіль та дах будинку.

КНДР погрожувала 26 травня, що розкидає «купи сміття та бруду» в прикордонних районах Південної Кореї у відповідь на поширення листівок, спрямованих проти Пхеньяна. Багато років північнокорейські перебіжчики, які живуть у Південній Кореї, доставляли такі листівки до КНДР за допомогою повітряних кульок. Північна Корея неодноразово закликала припинити поширення листівок.

Форум

XS
SM
MD
LG