Доступність посилання

ТОП новини

ОВА: у Кривому Розі зросла кількість постраждалих через атаку РФ


Наслідки російського обстрілу, Кривий Ріг, Україна, 4 вересня 2024 року
Наслідки російського обстрілу, Кривий Ріг, Україна, 4 вересня 2024 року

У Кривому Розі до шести зросла кількість постраждалих унаслідок російського ранкового обстрілу, повідомив очільник Дніпропетровської обласної адміністрації Сергій Лисак.

«Після ракетної атаки на місто з переломом 58-річна жінка. Вона буде у лікарні», – йдеться у дописі.

За даними місцевої влади, унаслідок атаки число багатоповерхівок, де побиті вікна, перевищило пів сотні. У місті пошкоджено пʼять навчальних закладів та вісім магазинів. Зачепило бізнес-центр, кафе, салони краси.

Вранці, 4 вересня, війська РФ атакували Кривий Ріг, у місті був пошкоджений готель. Спочатку було відомо про пʼятьох постраждалих.

Силами ППО виявлено та здійснено супровід 42 повітряних цілей. В результаті протиповітряного бою збито чотири крилаті ракети Х-101, три крилаті ракети «Іскандер-К» і 22 ударні БПЛА Shahed-131/136.

Протиповітряна оборона працювала у Львівській, Івано-Франківській, Чернігівській, Дніпропетровській, Волинській, Тернопільській, Київській, Житомирській, Полтавській та Сумській областях.

Читайте також: 5 вересня у Львові оголошено Днем жалоби. Унаслідок атаки РФ 7 загиблих і понад 60 постраждалих

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG