Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ активізувалися північніше Кринок на Херсонщині – Лиховій


Українські військовослужбовці на березі Дніпра на Херсонщині, 15 жовтня 2023 року
Українські військовослужбовці на березі Дніпра на Херсонщині, 15 жовтня 2023 року

Російські війська активізувалися на лівому березі Дніпра у Херсонській області, розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій.

«Різких змін у складі та характері дій противника не відбулося. Ознак формування наступального угруповання немає, а щодо зменшення кількості – про якісь суттєві зміни говорити не доводиться. Тому противник продовжує позиційні бої у Запорізькій та Херсонській областях…У нас напруженими залишаються відрізки в районі Роботинського виступу, де вчора відбили три російські атаки», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, минулої доби на плацдармі на лівому березі Дніпра в Херсонській області, північніше села Кринки, де українські підрозділи перемістилися на нові позиції, було відбито одразу сім російських атак.

«Там противник активізувався порівняно з минулим тижнем. Там щодня відбуваються чимало – як для такого малого відрізку – штурмів і там є особливості, що через заболочену місцевість важко створювати фортифікацію, нові позиції», – розповів Лиховій.

Він зауважив, що якщо противник в таку погоду, як зараз, завдає артилерійського ураження, особливо з артилерії калібру 152 міліметри, а також скидає із БПЛА боєприпаси із запалювальними речовинами, як вчора в районі цих позицій, північніше Кринок, там виникають пожежі й дуже складно утримати ці позиції.

Українським захисникам доводиться переміщатися, додав Лиховій.

Офіційно українське військове командування підтвердило, що ЗСУ закріпилися в Кринках на лівобережжі Дніпра на Херсонщині восени минулого року – 17 листопада 2023 року.

У липні цього року медіа повідомили, що українські військові відійшли з Кринок на Херсонщині.

Згодом у ЗСУ заявили, що Сили оборони України продовжують бойові завдання на Лівобережжі Дніпра в Херсонській області, зокрема і неподалік від села Кринки, і на островах у цьому районі.

Форум

XS
SM
MD
LG