Доступність посилання

ТОП новини

Російські військові намагаються «захистити Кримський міст» і стягнули до нього 8 барж – розвідка Британії


Російські окупанти намагаються «захистити Кримський міст» і стягнули до нього вісім барж, йдеться у повідомленні Міністерстві оборони Британії
Російські окупанти намагаються «захистити Кримський міст» і стягнули до нього вісім барж, йдеться у повідомленні Міністерстві оборони Британії

Російські окупанти намагаються «захистити Кримський міст» і стягнули до нього вісім барж, йдеться у повідомленні Міністерстві оборони Британії.

Як зазначає британська розвідка, «аналіз супутникових знімків виявив вісім барж на південній стороні Кримського мосту». Монтаж розпочався 10 травня 24 року і був завершений 22 травня 24 року.

«Ці баржі були розміщені російськими військами, намагаючись захистити міст і судноплавний канал, зменшуючи кути підходу для українських безпілотних надводних апаратів», – кажуть розвідники.

Як зазначається, «встановлені раніше конструкції були пошкоджені штормами, що зменшило їх ефективність».

Раніше німецьке видання Bild з посиланням на експертів та аналітиків опублікувало матеріал, у якому йдеться про те, що українська армія, ймовірно, готується завдати нового удару по Керченському мосту. Про це свідчить зокрема нещодавня атака ЗСУ по російських поромах «Авангард» та «Конро Трейдер». Тим часом рух «Атеш», який називає себе партизанським, повідомляє, що російські військові посилюють охорону Керченського мосту – туди звозять додаткові системи протиповітряної оборони.

Починаючи з серпня 2022 року, в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. Сергій Аксьонов називав безпілотники «основною загрозою» для Криму. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мості 17 липня 2023 року. На острові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя закрито.

Форум

XS
SM
MD
LG