Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Криму через повітряну атаку перекривали Керченський міст, пошкоджені пороми


Черга до поромної переправи в Керчі, фото ілюстративне
Черга до поромної переправи в Керчі, фото ілюстративне

Уночі 30 травня російська влада в окупованому Криму зупиняла рух транспорту через Керченський міст. Місцеві жителі в Керчі повідомляли, що над містом було чути вибухи.

Кримський чиновник Олег Крючков, якого називають «радником голови Криму», повідомив близько 3:00, що були пошкоджені два пороми – залізничний і автомобільний.

«Під час відбиття ворожої атаки по обʼєктах транспортної інфраструктури міста Керч від уламків збитих ракет постраждали два пороми – автомобільний і залізничний – пошкоджено скління надбудов. Жертв серед моряків і цивільних немає», – ідеться в повідомленні.

За словами Крючкова, «після оцінки пошкоджень робота поромної переправи буде відновлена».

Починаючи з серпня 2022 року, в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українським безпілотникам», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. Сергій Аксьонов називав безпілотники «основною загрозою» для Криму. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мості 17 липня 2023 року. На острові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя закрито.

Форум

XS
SM
MD
LG