Доступність посилання

ТОП новини

Російський суд у Криму визнав жителя Сімферополя винним у замаху на окупаційного посадовця


Залізничний районний суд Сімферополя визнав чоловіка винним у замаху на помічника «віце-прем’єра» окупаційної адміністрації захопленої частини Запорізької області Володимира Єпіфанова
Залізничний районний суд Сімферополя визнав чоловіка винним у замаху на помічника «віце-прем’єра» окупаційної адміністрації захопленої частини Запорізької області Володимира Єпіфанова

Підконтрольний Росії Залізничний районний суд Сімферополя засудив місцевого жителя до 14 років ув’язнення за замах на помічника «віце-прем’єра» окупаційної адміністрації захопленої частини Запорізької області Володимира Єпіфанова – про це повідомляє російська прокуратура Криму.

Також, згідно з повідомленням, чоловіка оштрафували на 500 тисяч рублів. Як стверджують російські силовики, засуджений нібито співпрацював із Службою безпеки України. Згідно з твердженнями силовиків РФ, сімферополець отримав гексоген, а також інструкції щодо виготовлення вибухового пристрою та приведення його в дію. 19 червня 2023 року він нібито встановив вибухівку, дочекався, коли російські силовики сядуть в автомобіль, після чого привів вибуховий пристрій у дію.

Читайте також: Суд РФ у Ростові-на-Дону засудив українку до 7 років ув’язнення у справі про теракт

Ім’я та прізвище засудженого не називається, а його публічні коментарі відсутні. Українські спецслужби поки що не реагували на цей вирок.

19 червня 2023 стало відомо, що в Сімферополі на Євпаторійському шосе вибухнув автомобіль. За даними російських ЗМІ, тоді постраждав помічник призначеного РФ віце-прем’єра окупованої частини Запорізької області Володимир Єпіфанов.

Згідно з повідомленням телеграм-каналу Baza, крім російського чиновника, в салоні було ще дві людини: його секретар та охоронець. Усі троє через вибух отримали 30-відсоткові опіки голови, тулуба та рук.

Як заявляв радник російського голови Криму Олег Крючков, причиною інциденту став вибух газового балона в автомобілі.

Форум

XS
SM
MD
LG