Доступність посилання

ТОП новини

Російська прокуратура Севастополя: жителя Томської області засудили до 13 років за «держзраду»


Російський Верховний суд також засудив чоловіка до штрафу на 350 тисяч рублів
Російський Верховний суд також засудив чоловіка до штрафу на 350 тисяч рублів

Підконтрольний РФ Верховний суд Криму засудив жителя Томської області до 13 років за «державну зраду», повідомляє російська прокуратура Севастополя.

46-річний чоловік нібито «на завдання розвідки однієї з країн СНД» збирав і передавав інформацію про розташування оборонних рубежів Криму, стратегічні та наукові об’єкти.

У результаті російський суд засудив чоловіка до 13 років виправної колонії суворого режиму з обмеженням волі терміном на 1,8 місяців. Також його оштрафували на суму 350 тисяч рублів.

Читайте також: «Бачили зґвалтування та вбивства, сиділи в карцері»: як дітей повертають із російської депортації. Інтервʼю з Миколою Кулебою

Раніше повідомлялося, що підконтрольний РФ Верховний суд Криму засудив до 13 років позбавлення волі 30-річного жителя Гурзуфа за звинуваченням у «держзраді».

На початку липня підконтрольний РФ Верховний суд Криму заочно засудив жителя Ялти до 21 року позбавлення волі за звинуваченням у «державній зраді».

Раніше голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик під час ІІІ Міжнародного форуму Експертної мережі Міжнародної «Кримської платформи» повідомила, що в Криму зросла кількість звинувачень з боку російської влади за статтями про державну зраду (стаття 275 КК РФ) та співробітництво з іноземною державою (стаття 275.1 КК РФ).

За її словами, українські правозахисники зараз моніторять вісім таких справ. Печончик заявила, що збільшення кількості звинувачень за даними статтями відбулося після початку повномасштабного вторгнення Росії до України.

Форум

XS
SM
MD
LG