Доступність посилання

ТОП новини

У Криму будують укріплення біля Керченського мосту – фото


Керченський міст в окупованому Криму з боку Керчі, архівне фото
Керченський міст в окупованому Криму з боку Керчі, архівне фото

У Керчі зафіксували роботи зі зведення укріплень біля Керченського мосту, що сполучає окупований Крим із Росією.

За повідомленням кореспондента проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, в акваторії Керченської протоки видно плавучий кран.

Кількість барж, якими Росія намагається захистити Керченський міст від українських морських дронів, побільшало, стверджують очевидці.

Плавучий кран біля Керченського мосту
Плавучий кран біля Керченського мосту

Напередодні аналітик відділу досліджень зовнішньої й оборонної політики Американського інституту підприємництва Бреді Афрік, посилаючись на супутникові знімки, повідомив, що російська влада продовжує збільшувати кількість барж біля Керченського мосту для його захисту.

За даними Центру журналістських розслідувань, Росія почала будувати надводний захист Керченського мосту 7 травня і продовжує це робити нині. Вона облаштовує ешелоновану систему бонових загороджень для захисту від атак.

Наприкінці червня повідомлялося, що російські сили встановили другу лінію бонових загорож біля Керченського мосту з 21 баржі і кілька місяців у районі основи Керченського мосту монтують, ймовірно, пірси.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв’ю британському виданню The Guardian, оприлюдненому 24 липня, відмовився назвати терміни можливого знищення Керченського мосту, що з’єднує окупований півострів з Росією, але наголосив, що Київ планує повернути Крим. «Це реально. Звичайно, це велика військова таємниця», – сказав генерал.

Форум

XS
SM
MD
LG