Доступність посилання

ТОП новини

Крим уночі зазнав атаки безпілотників


Як повідомив кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, сигнал повітряної тривоги увімкнули в Севастополі о 6:00 вранці
Як повідомив кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, сигнал повітряної тривоги увімкнули в Севастополі о 6:00 вранці

Окупований Крим уночі був атакований безпілотниками. Як повідомив кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, сигнал повітряної тривоги увімкнули в Севастополі о 6:00 вранці. Вночі мешканці чули вибухи та звуки запусків.

За твердженням Міністерства оборони Росії, над півостровом нібито збили шість дронів.

Російський голова Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що дрон був збитий в районі мису Фіолент.

«За інформацією від Рятувальної служби Севастополя, на даний момент зафіксована інформація про падіння осколків у районі Фіолента на території одного приватного будинку», – заявив Развожаєв.

Читайте також: Росія втрачає військово-морський центр у Криму – ВМС

У Севастополі також пролунали сигнали повітряної тривоги «Увага всім. Балістика». Це новий сигнал, російська влада запровадила його нещодавно. Мешканцям пропонують протягом двох хвилин сховатись у безпечне місце.

Як зазначає кореспондент, до укриття добігти за цей час неможливо, тож ховатися пропонують удома. Багато укриттів у підвалах будинків не відкриваються.

Українське командування не коментувало повідомлення про вибухи на окуованому півострові.

Напередодні російські військові проводили навчання зі стріляниною в акваторію бухти Севастополя. Боєприпаси падали в море на відстані кількасот метрів від пляжів у центрі міста.

Читайте також: ЗСУ заявили про удар по складу боєприпасів в Криму 1 липня

Починаючи з серпня 2022 року, в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. Сергій Аксьонов називав безпілотники «основною загрозою» для Криму. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мості 17 липня 2023 року. На півострові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя закрито.

У квітні у ВМС України заявили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG