Доступність посилання

ТОП новини

У Костянтинівці через удар РФ загинула одна людина, двоє поранені – влада


Руйнування внаслідок російських обстрілів на Донеччині, архівне фото
Руйнування внаслідок російських обстрілів на Донеччині, архівне фото

Одна людина загинула, двоє – поранені внаслідок ранкового удару російських військ по Костянтинівці, повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

За його словами, війська РФ скинули на місто дві керовані авіабомби.

«Загинув 39-річний чоловік, ще двоє отримали поранення і перебувають у стані середньої тяжкості. Пошкоджені два інфраструктурні об’єкти і господарське приміщення. Закликаю всіх: будьте відповідальними! Евакуюйтесь», – написав Філашкін у телеграмі.

У Донецькій обласній прокуратурі уточнили, що два удари по місту російські військові завдали о 10:23, попередньо, використавши КАБ-250.

«В епіцентрі вибухів опинилась котельня комунального підприємства, де в той час працювала бригада ремонтників. Один із чоловіків 39 років від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці. Двоє його колег, 37- і 39-річний, зазнали мінно-вибухових травм, осколкових поранень стегон і ока. Постраждалим надано медичну допомогу», – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, через удар пошкоджена будівля котельні, господарське приміщення, трубопровід.

У прокуратурі зазначили, що почали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG