Доступність посилання

ТОП новини

У Костянтинівці число загиблих зросло до 14, серед них, ймовірно, троє дітей – влада


Наслідки російського ракетного удару по супермаркету в Костянтинівці, Донецька область, 9 серпня 2024 року
Наслідки російського ракетного удару по супермаркету в Костянтинівці, Донецька область, 9 серпня 2024 року

Кількість загиблих внаслідок удару російських військ по Костянтинівці Донецької області 9 серпня зросла до 14, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«14 людей загинули і 43 поранені – такі оперативні дані щодо удару по Костянтинівці станом на 19:00. Серед загиблих, імовірно, є троє дітей, однак тіла сильно пошкоджені, і точно це встановить тільки експертиза. Серед поранених одна людина перебуває у важкому стані – її доставили на лікування у Дніпро, решта отримує медичну допомогу на території області», – написав Філашкін у телеграмі.

За словами голови ОВА, рятувально-пошукову операцію поки що тимчасово зупинили через «безпекову складову».

9 серпня сили РФ завдали ракетного удару по супермаркету в Костянтинівці. Раніше повідомляли про 12 загиблих і понад 40 поранених.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

Форум

XS
SM
MD
LG