Доступність посилання

ТОП новини

Костенко прокоментував зміну командувача угрупування військ «Харків»


 Роман Костенко називає призначення Михайла Драпатого «правильним»
Роман Костенко називає призначення Михайла Драпатого «правильним»

Народний депутат від «Голосу», секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі Радіо Свобода прокоментував зміну командувача оперативно-тактичного угрупування військ «Харків» – на цю посаду призначили Михайла Драпатого.

«Там дійсно склалася серйозна ситуація (на Харківському напрямку – ред.), тому що там до цього не було бойових дій. Зараз вони там відновились, скажімо так великомасштабно. Він був туди призначений для того, щоб цю ситуацію, скажімо, припинити», – розповів він в ефірі програми Свобода. Live.

Костенко припускає, що за необхідної кількості сил і засобів Драпатий зможе впоратися з ситуацією на Харківщині.

«І я знаю навіть декілька серйозних командирів, які з ним працювали на ОТУ «Херсон», в тому числі по управлінню, по вогневому забезпеченню бою, які також з бойових напрямків були направлені як команда до нього. Тому я вважаю, що це правильне призначення. Я думаю, що генерал Дропатий при нормально наданій йому кількості сил і засобів, він з цією ситуацією впорається», – пояснює Костенко.

Раніше стало відомо, що Михайла Драпатого, який раніше обіймав посаду заступника начальника Генштабу ЗСУ, призначили командувачем оперативно-тактичного угрупування військ «Харків». Про це повідомило LIGA.net з посиланням власні джерела в Силах оборони.

У вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський підтвердив це призначення, зазначивши, що бригадний генерал Михайло Драпатий за Харківський напрямок «відповідає безпосередньо на місці, йому надаються необхідні засоби ураження, необхідні сили».

Читайте також: Блінкен про наступ РФ на Харківщині: «це ціна багатомісячної затримки» з наданням допомоги

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

Форум

XS
SM
MD
LG