Доступність посилання

ТОП новини

У Генштабі ЗСУ повідомили про «заходи зачистки» на околиці Вовчанська та боєзіткнення біля Стариці


Евакуація жителів Вовчанська та прилеглих сіл. Харківська область, 12 травня 2024 року
Евакуація жителів Вовчанська та прилеглих сіл. Харківська область, 12 травня 2024 року

На Харківському напрямку станом на 17:00 тривають бої, кількість бойових зіткнень збільшилася до 12, повідомляє у вечірньому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

«Наші підрозділи завдали вогневого ураження по противнику, потіснили його та проводять заходи зачистки на північній околиці населеного пункту Вовчанськ. Розпочалось бойове зіткнення в районі населеного пункту Стариця», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на Лиманському напрямку кількість бойових зіткнень збільшилася до 7, на Сіверському напрямку – до 14, на Краматорському напрямку – до 31, на Покровському напрямку – до 31.

На Торецькому, Куп’янському, Курахівському, Времівському, Гуляйпільському, Оріхівському, Придніпровському напрямках ситуація без змін, контролюється українськими підрозділами, додають у Генштабі.

Удень 13 травня Генеральний штаб ЗСУ повідомив про «частковий успіх» сил РФ поблизу Лукʼянців на Харківщині.

За даними місцевої влади, російські війська у Харківській області «атакують невеликими групами по нових напрямках, намагаючись розтягнути оборону ЗСУ».

Читайте також: Блінкен про наступ РФ на Харківщині: «це ціна багатомісячної затримки» з наданням допомоги

Уночі 13 травня Генеральний штаб ЗСУ визнав, що в боях за прикордонне місто Вовчанськ «ворог має тактичний успіх». Для наступу на місто, за даними українських військових, командування ЗС РФ залучило значні сили, до п'яти батальйонів, і «не зважає на втрати».

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

Форум

XS
SM
MD
LG