Доступність посилання

ТОП новини

«Якщо першу лінію прорвемо, оборона посиплеться» – Костенко про бої під Бахмутом


Вид на Бахмут, який протягом кількох місяців був точкою найбільш запеклих боїв, 22 червня 2023 року
Вид на Бахмут, який протягом кількох місяців був точкою найбільш запеклих боїв, 22 червня 2023 року

Російська армія стягнула «багато військ» до Бахмута – про це заявив народний депутат від фракції «Голос», секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі проєкту Радіо Свобода «Радіо Донбас Реалії».

«Можливо, на той момент, коли були заяви, зокрема і заступниці міністра оборони Ганни Маляр, була надія на те, що в результаті заколоту Пригожина чи дій Пригожина якась частина військ звідти буде відтягнута. Тому що на цій ділянці якраз, на Донецькому (напрямку – ред.), противник має перевагу і навпаки, противник має ініціативу і він іще на більшості напрямків нас посуває. Хоча на деяких напрямках дійсно наші війська потроху відвойовують», – розповів він.

За словам Костенка, перспективи розвитку подій на Донецькому напрямку можна буде побачити найближчим часом, залежно від просування Сил оборони.

Читайте також: Британська розвідка відзначає просування ЗСУ під Бахмутом

«Я думаю, що на даному етапі великих якихось просувань ми не побачимо, тому що потрібно прорвати першу лінію (оборони – ред.). Якщо першу лінію прорвемо, там і оборона посиплеться, тоді вже можна говорити про звільнення більшими кроками, ніж по 100 метрів за день», – додав народний депутат.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр 24 червня повідомила, що Сили оборони розпочали рух уперед на сході України, в тому числі в напрямку Бахмута.

Напередодні речник Східного управління військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону повідомив, що на бахмутському напрямку ЗСУ тримають ініціативу і продовжують штурмові дії. Він казав, що ЗСУ просунулись на 600-1000 метрів.

Американський Інститут вивчення війни повідомив у щоденному огляді з посиланням на «російські джерела», що війська РФ 25 червня відбили українські атаки в районі Бахмута, водночас українські сили просунулися на південний захід від Великої Новосілки.

XS
SM
MD
LG