Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники кажуть, що затримали на кордонні з Угорщиною 17 чоловіків


Мікроавтобус з чоловіками зупинили за 200 метрів до держрубежу
Мікроавтобус з чоловіками зупинили за 200 метрів до держрубежу

Прикордонники Мукачівського загону зупинили на кордоні з Угорщиною мікроавтобус із 17-ма чоловіками, які намагалися незаконно перетнути державний кордон. Про це 30 червня повідомляє Західне регіональне управління Державної прикордонної служби.

«За 200 метрів до держрубежу авто зупинили. У ньому перебували 17 чоловіків із семи областей України – Київської, Львівської, Одеської, Харківської, Тернопільської, Івано-Франківської та Закарпатської. Усі вони були об’єднані однією метою – незаконно потрапити в Угорщину», – йдеться у повідомленні.

За даними прикордонників, кожен з чоловіків мав віддати від 3 до 12 тисяч доларів США організаторам такої поїздки.

Відносно затриманих складені протоколи про адміністративне правопорушення.

Прикордонники регулярно повідомляють про затримання груп чоловіків, які намагаються незаконно перетнути державний кордон поза межами пунктів пропуску.

12 червня речник ДПСУ повідомляв, що за час воєнного стану, було викрито понад 480 злочинних груп, які займалися організацією незаконного перетину державного кордону. Він зауважив, що прикордонних щодня затримують людей, які намагаються перетнути західний кордон у незаконний спосіб.

Міністр МВС Ігор Клименко в інтерв’ю Радіо Свобода сказав, що він має інформацією про загальну кількість затриманих на кордоні чоловіків призовного віку у період від початку повномасштабної війни, однак озвучити таку статистику на загал міністр відмовився. За його словами, це закрита інформація.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого було запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію. Більшості чоловіків віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон.

Форум

XS
SM
MD
LG