Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: на кордоні з Молдовою затримали 24 чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон


Чоловіків затримали на підході до лінії державного рубежу
Чоловіків затримали на підході до лінії державного рубежу

Прикордонники Чернівецького загону запобігли незаконному перетину кордону 24 чоловіків, повідомляє 27 червня Державна прикордонна служба.

«Організатори кілька днів збирали в одному з населених пунктів своїх «клієнтів», сподіваючись одночасно переправити їх через кордон. У визначений час група завантажилася в транспортні засоби та вирушила до точки висадки на ділянці відділу прикордонної служби «Кельменці» Чернівецького загону. Далі мандрівники планували пішки потрапити в Молдову поза пунктами пропуску», – розповіли прикордонники.

Чоловіків затримали на підході до лінії державного рубежу, кажуть у ДПСУ. До групи входило 24 чоловіки з Київської, Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської, Чернігівської, Вінницької, Запорізької, Хмельницької, Дніпропетровської, Чернівецької та Львівської областей.

Зазначено, що кожен з них заплатив організаторам маршруту по 12 тисяч євро.

Відносно затриманих складені протоколи про адміністративне правопорушення. На даний час встановлюється місце знаходження головних організаторів схеми.

Напередодні на Одещині прикордонники зупинили чотири мікроавтобуси з чоловіками разом із супроводжуючим транспортом у селі Обжиле Подільського району. За даними ДПСУ, організатори намагались доставити до державного кордону 47 чоловіків призовного віку

Читайте також: 41 чоловік у причепі: прикордонники кажуть про затримання вантажівки на кордоні з Молдовою

12 червня речник ДПСУ повідомляв, що за час воєнного стану, було викрито понад 480 злочинних груп, які займалися організацією незаконного перетину державного кордону. Він зауважив, що прикордонних щодня затримують людей, які намагаються перетнути західний кордон у незаконний спосіб.

Міністр МВС Ігор Клименко в інтерв’ю Радіо Свобода сказав, що він має інформацією про загальну кількість затриманих на кордоні чоловіків призовного віку у період від початку повномасштабної війни, однак озвучити таку статистику на загал міністр відмовився. За його словами, це закрита інформація.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого було запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію. Більшості чоловіків віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон.

Форум

XS
SM
MD
LG