Доступність посилання

ТОП новини

КНДР розмістила 250 ракетних установок на кордоні з Південною Кореєю


Лідер Кім Чен Ин під час церемонії передачі установок, 4 серпня 2024 року
Лідер Кім Чен Ин під час церемонії передачі установок, 4 серпня 2024 року

Північна Корея доправила 250 ракетних пускових установок, здатних нести ядерну зброю, до військових частин на кордоні з Південною Кореєю, повідомило державне інформаційне агентство КНДР.

Під час церемонії передачі установок 4 серпня північнокорейський лідер Кім Чен Ин закликав до безперервного розширення ядерної програми своєї армії для протидії ймовірним загрозам з боку США, повідомили державні ЗМІ.

У своїй промові Кім Чен Ин звинуватив Сполучені Штати у створенні «ядерного військового блоку», який нібито змусив його країну ще більше зміцнити військовий потенціал.

В Об’єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї заявили, що розміщені КНДР установки можуть бути використані для нападу на Південну Корею.

Занепокоєння щодо ядерної програми Північної Кореї зросли після того, як Кім продемонстрував намір розгорнути ядерну зброю вздовж кордону Північної Кореї з Південною Кореєю і дозволив своїм військовим відповісти превентивними ядерними ударами, якщо вони вважатимуть, що керівництво перебуває під загрозою.

У серпні Сеул і Вашингтон проводять спільні щорічні військові навчання. Північна Корея давно засуджує такі навчання як репетицію вторгнення.

Південна Корея в листопаді минулого року частково зупинила дію частини міжкорейської угоди 2018 року про зниження військової напруженості у відповідь на запуск Пхеньяном військового супутника. У відповідь на це Північна Корея заявила, що негайно відновить усі військові заходи, зупинені на час дії цієї угоди.

Форум

XS
SM
MD
LG