Доступність посилання

ТОП новини

У Пентагоні наразі не мають інформації про відправку військ КНДР до Росії для підтримки війни проти України


«Ми, безумовно, знаємо, що Північна Корея підтримує зусилля Росії в Україні, надаючи їй різну військову підтримку, але я не маю жодної інформації про конкретні війська», – сказала Сабріна Сінгх.
«Ми, безумовно, знаємо, що Північна Корея підтримує зусилля Росії в Україні, надаючи їй різну військову підтримку, але я не маю жодної інформації про конкретні війська», – сказала Сабріна Сінгх.

У Міністерстві оборони США наразі не бачать підтверджень того, що Північна Корея відправила свої війська на підтримку війни Росії проти України.

«У мене немає нічого цього приводу. Ми, безумовно, знаємо, що Північна Корея підтримує зусилля Росії в Україні, надаючи їй різну військову підтримку, але я не маю жодної інформації про конкретні війська, які зараз направляються в Росію», – сказала на брифінгу заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх.

Читайте також: В ISW проаналізували, як сили КНДР можуть допомогти Росії у війні

Раніше південнокорейський телеканал TV Chosun, посилаючись на власні джерела, повідомив, що Північна Корея в межах угоди з Росією про «автоматичну військову допомогу» начебто має відправити свої інженерні війська на окуповані території Донецької області Зазначалося, що вони можуть прибути вже в липні.

За повідомленням, північнокорейські військові мають 10 інженерних бригад, і TV Chosun підрахував, що Північна Корея могла б отримувати до 115 мільйонів доларів у невизначеній іноземній валюті щороку від Росії, якщо надішле три-чотири інженерні бригади на окуповану територію Україну.

Раніше американський Інститут вивчення війни (ISW) також заявив, що поки не бачить повідомлень, які свідчили б про те, що північнокорейські військові мають намір брати участь у бойових діях в Україні, проте є дані про намір КНДР надіслати інженерні сили на окуповану територію України. Як зауважили в ISW пряма інженерна підтримка Північної Кореї може вивільнити російську бойову силу для операцій уздовж лінії фронту і допомогти Росії розширити військову інфраструктуру й оборонні укріплення на окупованій території України.

Форум

XS
SM
MD
LG