Доступність посилання

ТОП новини

На Херсонщині 20-річний хлопець постраждав через підрив на вибухівці – ОВА


Після початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року Україна стала однією з найбільш замінованих країн світу
Після початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року Україна стала однією з найбільш замінованих країн світу

У селі Садок Борозенської на Херсонщині на російській вибухівці підірвався місцевий житель, повідомила обласна військова адміністрація 16 жовтня.

«Через детонацію 20-річний хлопець зазнав вибухову травму, поранення обличчя та тулуба. «Швидка» доставила потерпілого до лікарні для надання меддопомоги», – вказано у дописі.

За даними Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки на 1 жовтня 2024 року, від початку повномасштабного вторгнення через міни та вибухонебезпечні залишки війни постраждала 1 041 цивільна особа. Серед потерпілих 99 дітей і 942 дорослих.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року Україна стала однією з найбільш замінованих країн світу.

За даними міністерства внутрішніх справ України, станом на 1 липня 2024 року понад 144 тисячі квадратних кілометрів України вважаються потенційно замінованими. За розрахунками українського уряду та експертів, Україні потрібно близько 10 тисяч саперів, щоб за п’ять років розмінувати забруднені російськими мінами землі.

Форум

XS
SM
MD
LG