Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ обстріляли Херсон, серед постраждалих дитина – влада


Зруйнований унаслідок авіаудару РФ житловий будинок у Херсоні, Україна, 15 травня 2024 року. Фото ілюстративне
Зруйнований унаслідок авіаудару РФ житловий будинок у Херсоні, Україна, 15 травня 2024 року. Фото ілюстративне

Російські військові обстріляли житлові квартали Дніпровського району Херсона. Унаслідок удару постраждали дві жінки і пʼятирічна дівчинка, повідомляє обласна військова адміністрація 12 серпня.

«У 5-річної дівчинки гостра реакція на стрес. Лікарі її дообстежують. 35-річна жінка дістала вибухову травму та перелом руки. Ще одна 25-річна потерпіла – у важкому стані. В неї – ампутація руки», – йдеться у повідомленні.

Раніше в ОВА розповіли, що у місті одна людина постраждала через російський обстріл – у 61-річного чоловіка діагностували вибухову травму, а також уламкове поранення передпліччя і ноги.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG