Доступність посилання

ТОП новини

ОВА: російська армія атакувала автомобіль швидкої допомоги у Херсоні, є поранені


Пошкоджений російськими обстрілами автомобіль швидкої допомоги у Херсоні. Архівне фото
Пошкоджений російськими обстрілами автомобіль швидкої допомоги у Херсоні. Архівне фото

У Херсоні російські війська скинув вибуховий пристрій з БпЛА на бригаду швидкої , що прибула на виклик до хворого у Дніпровському районі, повідомила обласна військова адміністрація 21 жовтня.

Поранення зазнали двоє працівників. Це – чоловіки 44 та 47 років. В них вибухові травми та контузії, а також уламкові поранення ніг, йдеться у повідомленні.

Російські війська щодня регулярно атакують дронами українські регіони. Найчастіше про скиди вибухівок з російських дронів по цивільних повідомляє влада Херсонщини, Сумщини, Чернігівщини та Харківщини.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, у вересні в Україні загинуло щонайменше 208 цивільних людей і 1 220 зазнало поранень, «що стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році».

Форум

XS
SM
MD
LG