Доступність посилання

ТОП новини

Тривають «стабілізаційні дії» – у Третій штурмовій розказали подробиці контратаки на Харківщині


«В цілому вже закріплення проведені. Тобто досить стабільна ситуація», – заявили в 3-ій ОШБр
«В цілому вже закріплення проведені. Тобто досить стабільна ситуація», – заявили в 3-ій ОШБр

На місці контратаки Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ на Харківщині тривають стабілізаційні заходи, заявив в етері Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) пресофіцер бригади Олександр Бородін. За його словами, в результаті операції досить серйозно знищені позиції і логістика 20-ї армії Російської Федерації.

«Наразі йдуть стабілізаційні дії. В цілому вже закріплення проведені. Тобто досить стабільна ситуація. Один із успіхів – це те, що ми змогли утримати від подальших планів і можливості розвитку російську 20-ту армію. Наскільки ми можемо розуміти, вони хотіли вступати в бік Макіївки, з одного боку. З іншого боку, вони могли перекидати особовий склад, сили й засоби на інші напрямки фронту по всій країні. Наразі вони займаються тим, що намагаються відновити якісь частини позицій, намагаються побудувати нову лінію оборони. Тому це вкрай важливо з військової точки зору. Навіть більш важливо ніж території. Тому що з військової точки зору, знищення сил і засобів і порушення планів це часто буває більш важливим успіхом ніж звільнення територій, якщо говорити військовою мовою», – заявив Бородін.

На запитання про те, чи пов’язана операція Третьої штурмової із операцією ЗСУ в Курській області, Бородін відповів, що це «синхронний успіх». Речник Третьої штурмової бригади також каже, що, попри ураження, в тому числі і по особовому складу, у російської армії на цьому напрямку залишаються великі резерви, однак вони можуть бути неефективними через ураження логістики:

«Досі, треба розуміти, що їхні резерви великі. У них побудована така система, що в них майже не закінчуються, якщо ми говоримо про піхотні резерви. Велика кількість артилерії і fpv. Кількість і масштаб на їхньому боці. Але плани порушено, порушена логістика і кількість інколи не спрацьовує як перевага, якщо погано працює логістика чи збиваються плани».

Напередодні у Третій штурмові заявили про наступ і повернення територій на Харківщині.

Читайте також: Telegraph: кілька факторів можуть підірвати рішучість Москви продовжувати наступ на Донбасі

Форум

XS
SM
MD
LG