Доступність посилання

ТОП новини

Синєгубов: Росія використовує Харків як плацдарм для випробувань модифікованих боєприпасів


Наслідки атаки по Харкову, фото ілюстративне
Наслідки атаки по Харкову, фото ілюстративне

Армія РФ постійно випробовує модифіковані боєприпаси, а Харків використовує як плацдарм для тренувань, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Він зазначив, що сили РФ «намагаються адаптуватися і весь свій мотлох, який знаходиться на складах, використовувати проти нашого мирного цивільного населення».

«Ми мали перший удар по місту Харків у неділю (23 червня – ред.), по території приватної школи. Це був КАБ-250. Боєприпас був з крилами, з GPS-модулем», – розповів очільник ОВА.

Синєгубов також зазначив, «ворогу дедалі стає все дорожче і складніше використовувати ракетні системи, наприклад «Калібри», які коштують близько 10 млн доларів».

«Саме тому росіяни почали використовувати для ударів по Харкову УМПБ 30-Д. Їхня вартість близько 100 тисяч доларів, а після модифікації, можливо, трохи більше», – каже голова ОВА.

Російські військові щодня обстрілюють Харків і Харківську область. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG