Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура Казахстану хоче заборонити символи підтримки війни Росії проти України


Російська військова техніка зі знаком Z, окупований Крим, березень 2022 року
Російська військова техніка зі знаком Z, окупований Крим, березень 2022 року

Генпрокуратура Казахстану запропонувала уряду країни заборонити товари з «етнополітизованою символікою». До неї віднесли атрибутику ПВК «Вагнер», написи «Армія Росії», «Ввічливі люди», а також символи підтримки російського вторгнення в Україну – літери Z і V. Про це повідомляє агентство КазТАГ із посиланням на національну палату підприємців «Атамекен».

Прокурор відділу захисту суспільних інтересів Куат Бапінов повідомив, що ініціатива Генпрокуратури пов’язана з демонстрацією «етнічної символіки», яка призводить до «неоднозначної реакції в суспільстві».

Генпрокуратура пропонує повністю заборонити в Казахстані виготовлення, перевезення і розповсюдження продукції із символами, що використовуються протиборчими сторонами у збройних конфліктах. Також пропонується запровадити адміністративну відповідальність за порушення цієї заборони.

Під заборону також можуть потрапити емблеми Робочої партії Курдистану і Східного Туркестану, зазначає КазТАГ.

Літера Z використовується російськими пропагандистськими ресурсами як символ повномасштабного вторгнення (або, як його офіційно називають у Росії, «спеціальної військової операції») російських військ в Україну. Літери Z та V наносять, зокрема, на російську техніку.

Росіян, які в’їжджають до Казахстану машинами з наклейками Z та іншими символами російського вторгнення в Україну, змушують їх знімати.

XS
SM
MD
LG