Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль завдав ударів по порту Худейда в Ємені, який контролюють хусити


Армія оборони Ізраїлю підтвердила, що ізраїльські військово-повітряні сили завдали ударів по Ходейді у відповідь на сотні спроб хуситів атакувати територію Ізраїлю в останні місяці
Армія оборони Ізраїлю підтвердила, що ізраїльські військово-повітряні сили завдали ударів по Ходейді у відповідь на сотні спроб хуситів атакувати територію Ізраїлю в останні місяці

Порт Ходейда на південному заході Ємену, який контролює угруповання «Ансар Алла» (відоме як хусити), зазнав потужних авіаударів 19 липня, повідомляють міжнародні медіа. Горять резервуари з паливом та портова інфраструктура.

Армія оборони Ізраїлю підтвердила, що ізраїльські військово-повітряні сили завдали ударів по Ходейді у відповідь на сотні спроб хуситів атакувати територію Ізраїлю в останні місяці.

Саудівські джерела припускають, що в атаці могли брати участь і літаки США та Британії, проте в Армії оборони Ізраїлю заявляють про участь в операції лише ізраїльських ВПС.

Представники хуситів також звинуватили у бомбардуванні Ізраїль. Вони заявили, що в Ходейді є вбиті та поранені, і пообіцяли помститися.

Читайте також: «Хезболла» випустила понад 200 ракет по Ізраїлю після вбивства старшого командира

Вночі проти 19 лютого внаслідок падіння безпілотника, запущеного хуситами, в ізраїльському Тель-Авів в Ізраїлі загинула одна людина, ще одну було поранено. Арабські та ізраїльські медіа припускають, що удар ВПС Ізраїлю по Ємену завдали саме у відповідь на удар по Тель-Авіву. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант фактично підтвердив це, заявивши, що Ізраїль наважився на відповідь після того, як від дій хуситів загинув ізраїльський громадянин.

Хусити, які контролюють значну частину території Ємену, включаючи столицю Сану, восени минулого року заявили, що будуть завдавати ударів по Ізраїлю у відповідь на його кампанію проти угруповання «Хамас» (визнане терористичним у США та ЄС) у смузі Гази. З території Ємену після цього неодноразово запускалися у бік Ізраїлю ракети та безпілотники, здебільшого їх збивають. Також хусити почали атакувати пов’язані з Ізраїлем, США та їхніми союзниками кораблі в Червоному морі та Аденській затоці, Сполучені Штати у свою чергу завдали по Ємену серії ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG