Доступність посилання

ТОП новини

Заступник Лаврова зустрівся з делегацією єменського угруповання хуситів «Ансар Алла»


Заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов
Заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов

Заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов 2 липня прийняв у Москві «делегацію єменського руху «Ансар Алла» на чолі з його офіційним представником Мухаммедом Абдельсалямом», повідомляє сайт зовнішньополітичного відомства РФ.

«У перебігу докладної бесіди відбулося детальне обговорення проблематики комплексного врегулювання військово-політичної кризи в Ємені, що триває майже дев’ять років… Окрема увага була приділена динаміці ситуації в зоні палестино-ізраїльського конфлікту, а також загостренню ситуації в акваторії Червоного моря. У цьому контексті були рішуче засуджені удари по Ємену, які тривають із боку США та Великої Британії в обхід Статуту ООН», – ідеться в заяві.

Ісламське радикальне угруповання хуситів «Ансар Алла» контролює північну частину Ємену, включно з частиною морського узбережжя. Створений ними уряд не визнаний більшістю країн світу.

Наприкінці 2023 року хусити оголосили, що включаються у війну проти Ізраїлю на боці угруповання «Хамас», визнаного терористичним у США та Євросоюзі, і розпочали обстрілювати торгові судна в Червоному морі. Атакам піддаються і ті суховантажі й танкери, які не мають стосунку до Ізраїлю.

У відповідь США та інші західні країни розпочали військову операцію поблизу узбережжя Ємену, щоб убезпечити міжнародне судноплавство в цьому важливому для світової економіки регіоні.

Форум

XS
SM
MD
LG