Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльський чиновник заявив, що остання атака в Газі була спрямована на керівника військового крила «Хамасу»


Люди реагують на місце, як стверджують палестинці, ізраїльського удару по наметовому табору в районі Аль-Мавас у Хан-Юнісі на півдні Смуги Гази, 13 липня 2024 року
Люди реагують на місце, як стверджують палестинці, ізраїльського удару по наметовому табору в районі Аль-Мавас у Хан-Юнісі на півдні Смуги Гази, 13 липня 2024 року

Ізраїльський чиновник підтвердив, що Мохаммед Дейф, голова військового крила «Хамасу», визнаного терористичною організацією США і Євросоюзом, був мішенню ізраїльського удару по місту Хан-Юніс у південній частині Гази 13 липня.

Чиновник, який говорив на умовах анонімності до офіційного оголошення, сказав агенції АР, що Рафа Салама, інший високопосадовець «Хамасу», також був мішенню удару. Чиновник не повідомив подробиць про те, чи обидві цілі були вбиті.

Міністерство охорони здоров’я Гази повідомило, що в результаті удару загинула 71 людина.

Багато хто вважає Дейфа головним архітектором атаки 7 жовтня, через яку загинули близько 1200 людей на півдні Ізраїлю та яка спровокувала війну Ізраїлю та угруповання «Хамас». Протягом багатьох років він очолював список найбільш розшукуваних в Ізраїлі, вважається, що в минулому йому вдалося уникнути кількох ізраїльських замахів. Його потенційне вбивство загрожує зірвати переговори про припинення вогню і буде розглядатися як велика перемога Ізраїлю в дев’ятимісячній кампанії.

«Хамас» відхилив цю заяву, вказавши, що це не перший випадок заяв щодо ударів «по палестинських лідерах». Речник ХАМАС додав, що твердження про те, що Дейф був об’єктом удару, є «безпідставною заявою» і «виходить у контексті виправдання та приховування злочинів і масових вбивств».

Ізраїль проводить у Секторі Гази військову операцію у відповідь на напад «Хамасу» на південь країни 7 жовтня 2023 року. Тоді було вбито понад 1200 мирних жителів, понад 250 людей були взяті в заручники та вивезені до Гази.

Наприкінці червня прем’єр Ізраїлю заявив, що «наступ в Газі згортається, але Ізраїлю доведеться продовжувати удари, спрямовані на запобігання перегрупуванню «Хамас».

Форум

XS
SM
MD
LG