Доступність посилання

ТОП новини

НАТО розробляє план перекидання американських військ у разі війни з РФ – ЗМІ


За даними медіа, американські солдати висаджуватимуться в одному з п’яти портів і прямуватимуть заздалегідь спланованими логістичними маршрутами
За даними медіа, американські солдати висаджуватимуться в одному з п’яти портів і прямуватимуть заздалегідь спланованими логістичними маршрутами

НАТО розробляє кілька «сухопутних коридорів» для перекидання американських військ і бронетехніки до лінії фронту в разі великої європейської наземної війни з Росією.

Як повідомили офіційні особи в інтерв’ю The Telegraph, американські солдати висаджуватимуться в одному з п’яти портів і прямуватимуть заздалегідь спланованими логістичними маршрутами, щоб протистояти можливому нападу з боку Москви.

За даними медіа, існуючі плани передбачають, що американські війська висаджуються в нідерландських портах перед тим, як сісти на потяги, які перевезуть їх через Німеччину і далі до Польщі.

Але також вживаються заходи з розширення маршрутів до інших портів, щоб гарантувати, що наземна лінія не буде перервана московськими військами.

Якщо сили НАТО, які увійдуть з Нідерландів, потраплять під російські бомбардування або будуть зруйновані північноєвропейські порти, альянс переорієнтується на порти в Італії, Греції та Туреччині.

З італійських портів американські війська можуть бути перекинуті суходолом через Словенію, Хорватію до Угорщини, яка межує з Україною.

Аналогічні плани існують щодо транспортування військ з турецьких і грецьких портів через Болгарію і Румунію.

Це відбувається на тлі попереджень керівництва Альянсу про те, що західні уряди повинні готуватися до конфлікту з Росією протягом наступних двох десятиліть.

Логістичні маршрути стали ключовим пріоритетом після того, як лідери НАТО на саміті у Вільнюсі минулого року домовилися підготувати 300 000 військовослужбовців, які будуть перебувати в стані підвищеної готовності до захисту альянсу.

Форум

XS
SM
MD
LG