Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові атакують російське угруповання в Глушковському районі Курщини – дані ISW


Замість знищених стаціонарних мостів через річку Сейм російські військові зводять понтонні мости, через які переправляють техніку
Замість знищених стаціонарних мостів через річку Сейм російські військові зводять понтонні мости, через які переправляють техніку

Українські військові просунулися в Глушковському районі Курської області на тлі продовження штурмів у цьому районі 13 вересня, відзначають експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Геолокаційні кадри, опубліковані 13 вересня, показують, що українські сили нещодавно просунулися на південь від Веселого (на південний захід від Глушково та за три кілометри від міжнародного кордону РФ з Україною). Російські джерела стверджували, що українські сили атакували на південний захід від Глушково в районі Нового Путі та Веселого та Медвежого (на схід від Веселого). Російський «воєнкор» заперечив заяви, що українські війська увійшли до Веселого», – ідеться в повідомленні.

Також триває протистояння українських і російських військових у тій частині Курської області, яка була захоплена ЗСУ раніше. Тут є обопільні просування сторін, відзначають експерти.

«Українські сили нещодавно просунулися в північно-східному Черкаському Порічному (на північ від Суджі). Геолокаційні кадри, опубліковані 13 вересня, показують, що російські сили діють у центрі Снагості (на південь від Коренєво), вказуючи на те, що російські війська нещодавно захопили весь цей населений пункт. Російські джерела стверджували, що російські війська захопили населені пункти Покровський і Обухівка (обидва на південний схід від Коренєво і Снагості), хоча ISW не знайшло візуальних доказів, які підтверджують ці заяви», – інформує сайт Інституту вивчення війни.

14 вересня CNN повідомило: українські сили в Курській області заявили, що російські сили розгорнули в цій області підкріплення з ПВК «Вагнер», які, ймовірно, перебували в Західній Африці. За повідомленням, ці сили краще оснащені та навчені, ніж регулярні російські сили в цій місцевості.

«Можливо, українські військові мають на увазі особовий склад Африканського корпусу або російську приватну військову компанію «Бригада Ведмідь (Медведь)», яка нібито повернулася із Західної Африки через вторгнення в Курську область», – пишуть дослідники.

Раніше цього тижня український OSINT-ресурс DeepState повідомив про погіршення ситуації на лівому (західному) фланзі українського угруповання, яке контролює частину Курської області РФ. За даними дослідників, російські військові «розпочали активні штурмові дії, переправивши бронетехніку спочатку через Сейм, а потім і через дрібніші річки».

Українські офіційні ресурси про зміну ситуації в Курській області наразі не повідомляли.

За час наступу ЗСУ в Курській області Росії Київ заявив, що отримав контроль над понад тисячею квадратних кілометрів території, і про сотні взятих у полон солдатів російської армії.

Раніше повідомлялося, що операція мала на меті покращити позицію Києва у разі мирних переговорів. Аналітики також припускають, що операція спрямована на те, щоб донести до росіян серйозність неспровокованого вторгнення в Україну.

Це стало першим іноземним вторгненням на територію Росії з часів Другої світової війни.

Форум

XS
SM
MD
LG