Доступність посилання

ТОП новини

«Ті, хто вбиває заручників, не хочуть угоди» – Нетаньягу після виявлення тіл у Газі


Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу 1 вересня пообіцяв «звести рахунки» з угрупованням «Хамас» (визнане терористичним у ЄС та США) після виявлення тіл заручників у Секторі Гази.

«Ті, хто вбиває заручників, не хочуть угоди» про перемир’я в Секторі Газі, сказав Нетаньягу, сказавши лідерам «Хамасу», що «ми (Ізраїль – ред.) полюватимемо на вас, ми вас спіймаємо і ми зведемо рахунки».

Прем’єр-міністр Ізраїлю також звинуватив «Хамас» у стрілянині, здійсненій 1 вересня поблизу міста Хеврон на окупованому Західному березі Йордану, жертвами якого стали троє поліцейських.

«Той факт, що «Хамас» продовжує чинити такі дії, як ті, які він вчинив 7 жовтня (2023 року), зобов’язує нас зробити все можливе, щоб переконатися, що він більше не зможе цього робити», – сказав Нетаньягу.

«Хамас» не взяв на себе відповідальність за напад на Західному березі річки Йордан, але назвав його «героїчною операцією опору».

Ізраїльські військові 1 вересня повідомили, що знайшли в Секторі Гази тіла шести заручників, викрадених 7 жовтня 2023 року. Це Еден Єрушальмі, Орі Даніно, Кармель Гат, Герш Гольдберг-Полін, Альмог Сарусі та Олександр Лобанов. Останній, крім ізраїльського, мав і російське громадянство.

Пресслужба Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила, що всі шестеро були вбиті нещодавно. Тіла виявлені в підземному тунелі на півдні Сектора Гази, неподалік від місця, звідки 27 серпня був звільнений заручник Каєд Фархан аль-Каді. Невідомо, чи було звільнення аль-Каді пов’язане з їхньою загибеллю.

Форум

XS
SM
MD
LG