Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльські війська пішли з Дженіна та табору біженців на Західному березі


На Західному березі Йордану після відходу ізраїльських військ
На Західному березі Йордану після відходу ізраїльських військ

Ізраїльські війська залишили місто Дженін та табір біженців на Західному березі річки Йордан, де вони перебували від кінця серпня в межах «контртерористичної операції», повідомило Палестинське агентство новин (WAFA).

Палестинське міністерство охорони здоров’я на Західному березі повідомило, що за час ізраїльської операції в місті та таборі біженців було вбито 21 особу, поранено щонайменше 130.

За словами кореспондентів AFP, після кількох днів рейдів у Дженіні, які здійснювалися ізраїльськими військами за підтримки бронетехніки і бульдозерів, жителі стали повертатися до своїх будинків у таборі. Ізраїль вважає цей табір «бастіоном палестинських збройних угруповань», які створюються за допомогою Ірану, повідомляє Бі-Бі-Сі.

6 вересня після відходу ізраїльської бронетехніки жителі стали розчищати завали, використовуючи власну важку техніку, розповідають кореспонденти AFP.

За словами журналістки телекомпанії «Аль-Джазіра», ізраїльські військові залишаються в інших районах Західного берега, зокрема в таборах біженців Наблус і Балата, а також проводять рейди в районах Віфлеєма, Хеврона та Рамали.

Військова операція Ізраїлю, розпочата 28 серпня в кількох містах та селищах на півночі Західного берега, стала найбільшою за останні 20 років. Її метою було придушення угруповань бойовиків, пише Бі-Бі-Сі.

Форум

XS
SM
MD
LG