Доступність посилання

ТОП новини

Іспанія: поліція затримала 3 людей за підозрою в кібератаках на країни, які підтримують Україну


Минивэн национальной полиции Испании, в котором обычно перевозят задержанных
Минивэн национальной полиции Испании, в котором обычно перевозят задержанных

Поліція Іспанії 20 липня заявила про арешт трьох людей за звинуваченням у причетності до кібератак проросійської групи, спрямованих на державні установи та стратегічні сектори в Іспанії та інших країнах НАТО – про це передає агентство AFP із посиланням на пресслужбу Цивільної гвардії.

Цивільна гвардія також оприлюднила відео, повідомляючи про затримання.

Атаки були спрямовані на країни, які підтримали Україну в її боротьбі проти російської агресії.

Двох підозрюваних заарештували в Уельві та Севільї на півдні Іспанії, тоді як третій був затриманий на Балеарських островах, йдеться в заяві правоохоронців.

Їх заарештували за «кіберзлочини з терористичними намірами» через серію розподілених атак типу «відмова в обслуговуванні» (DDoS). Ці атаки роблять сайти або мережеві ресурси недоступними, навантажуючи їх зловмисним трафіком.

Кібератаки були «організовані пов’язаною з Росією хакерською групою під назвою NoName057(16)», йдеться в повідомленні. Правоохоронці не уточнюють, на кого саме вони були спрямовані та який мали вплив.

Читайте також: Збій у роботі IT-систем: директор CrowdStrike повідомив, що проблему ідентифікували

«Атаки були спрямовані на державні установи та компанії в стратегічних секторах в країнах, які зайняли позицію підтримки України», – йдеться в повідомленні.

Поліція заявила, що основною діяльністю групи було проведення DDoS-атак за допомогою «власного пропрієтарного програмного забезпечення під назвою DDoSia, яке можуть використовувати особи, які підтримують її цілі».

Пресслужба відомства згадує маніфест NoName, зазначаючи, що місія хакерської групи полягала у відповіді на «ворожі та відкрито антиросійські дії західних русофобів».

У середині червня сайти уряду Швейцарії зазнали хвилі DDoS-атак напередодні саміту, спрямованого на досягнення миру в Україні, внаслідок операції, відповідальність за яку взяла на себе NoName057(16). Як повідомили в Берні, атаки були спрямовані на сайти федерального уряду та організацій, які брали участь у Саміті миру.

Форум

XS
SM
MD
LG